Tafelkaartjes

tafelkaartjes

Bepaal zelf de tafelschikking tijdens je huwelijksdiner

gratis drukproef tafelkaart Natuurlijk laat je bij de mooiste dag van je leven niets aan het toeval over. Om alles soepel te laten verlopen en verwarring te voorkomen kun je bij ons tafelkaartjes bestellen. Leg deze op het bord of plaats ze in een klein kaartenhoudertje om al je gasten een plekje te geven tijdens het diner. Zo is de tafelschikking duidelijk voor iedereen. De kaartjes zijn blanco, dus de naam kun je er zelf opschrijven. Heb je niet zo’n mooi handschrift? Stempelen met letterstempeltjes kan natuurlijk ook. Of misschien ken je iemand die prachtig kan handletteren, kalligraferen of schrijven?

Maak de aankleding van het huwelijksdiner helemaal af met tafelkaartjes die matchen bij jullie trouwdag en bij jullie trouwkaarten. Ga bijvoorbeeld voor iets met een sierlijk lettertype voor een klassieke bruiloft of kies iets met een getekend blaadje voor een botanische trouwerij. Zie je het ontwerp dat past bij jullie trouwuitnodigingen niet in onze collectie staan? Neem gerust even contact met ons op. 

Vragen? Bel direct: 010-2131415
Gratis drukproef
Voor 12:00 besteld, vandaag verstuurd


plaatskaartjes trouwdiner

Plaatskaartjes, naamkaartjes of tafelkaartjes

De kleine tafelkaartjes worden ook wel plaatskaartjes of naamkaartjes genoemd. Je kunt ze voor meerdere doeleinden gebruiken, bijvoorbeeld om plaatsen te reserveren bij de trouwceremonie in het stadhuis of bij de kerkelijke inzegening. Niet iedereen weet namelijk wie waar hoort te zitten. Officieel zit de bruid rechts en de bruidegom links van de bruid. De familie van de bruid zit rechts achter haar en de familie van de bruidegom zit links achter hem. Meestal worden de eerste vijf rijen vrijgehouden voor familie van het bruidspaar. Voor deze rijen zou je dus ook een naamkaartje kunnen gebruiken. De ouders van het bruidspaar zitten natuurlijk op de 1e rij.

In de kerk zijn de zitplaatsen precies omgekeerd dus de bruid en de bijbehorende  familie zit dan links en de bruidegom en bijbehorende familie rechts. Bij het verlaten van de kerk loopt de bruid links van de bruidegom, dit is bij het verlaten van het gemeentehuis ook zo.