Verhuiskaarten

verhuiskaarten

Ga je verhuizen of ben je al verhuisd? Gefeliciteerd!

Waarschijnlijk denk je bij een verhuizing niet gelijk aan verhuiskaarten, aangezien je het al druk genoeg hebt met klussen en inrichten. Toch is het wel erg handig om je familie en vrienden je nieuwe adres te laten weten. Gelukkig is het ontwerpen van je kaarten bij Koningkaart zo gepiept.

gratis drukproef verhuiskaartJe hoeft alleen maar een keuze te maken uit onze collectie en vervolgens kun je heel eenvoudig de tekst naar eigen wens aanpassen. Bij ons vind je heel veel verschillende verhuiskaarten, van kaarten met huisjes tot verhuisberichten met schattige dieren. Zit er toch niets voor je bij en heb je ondanks de drukte wat tijd over? Dan kun je ook zelf je verhuiskaarten maken in onze handige ontwerptool.

Maak bijvoorbeeld een verhuiskaart met een foto erop van je nieuwe huis, of met een foto van jullie met de sleutel. Ben je helemaal tevreden? We raden dan aan om eerst een gratis proefdruk aan te vragen voordat je de kaartjes echt gaat bestellen. Bestel je voor 12 uur? Dan worden je verhuiskaartjes dezelfde dag nog gedrukt en verzonden naar je nieuwe adres. Nu kun je iedereen verrassen met een mooie verhuiskaart!


Vragen? Bel direct: 010-2131415
Gratis drukproef
Voor 12:00 besteld, vandaag verstuurd

Bekijk hier onze collectie verhuiskaarten

Zelf verhuiskaarten maken

10 tips voor het maken van je eigen verhuiskaarten

Naast ons brede aanbod van verhuiskaarten, is het ook mogelijk om zelf een kaart te ontwerpen. Want misschien staat jouw idee er niet tussen en heb je ondanks de drukte van de verhuizing nog een uurtje vrij. Om je verder te helpen met het maken van je eigen verhuiskaart, geven we je hieronder 10 handige tips.

Stap 1: Kies een formaat

Bedenk eerst hoeveel tekst je op de verhuiskaart wilt gaan zetten en of er een foto op moet. Aan de hand daarvan kun je makkelijker een formaat kiezen. Ben je van plan om aardig wat op de kaart zetten? Kies dan voor een dubbele kaart. Hoeft alleen je nieuwe adres achterop? Dan kun je beter voor een enkel kaartje kiezen, anders wordt ‘ie heel kaal. Al onze formaten kun je hier vinden.

Stap 2: Bedenk wat je wilt uitstralen

Ga je voor een serieuze, grappige of feestelijke kaart? Wil je je familie en vrienden alleen je nieuwe adres laten weten of nodig je ze ook uit voor een housewarming party? In het laatste geval is een feestelijke kaart natuurlijk erg leuk.

Stap 3: Maak een schets

Schets maken Het is het handigst om eerst even een snel schetsje te maken van je verhuiskaart. Teken het formaat op papier en kijk hoe je het wilt gaan verdelen.Het meestvoor de hand liggend is om een foto of afbeelding op de voorkant te plaatsen met een tekst zoals ‘Wij zijn verhuisd’. Op de achterkant/aan de binnenkant schrijf je dan een tekst met wat meer informatie.

Stap 4: Kies uit onze illustraties en achtergronden

In onze online ontwerptool hebben we een ruime keuze uit leuke illustraties en achtergronden verdeeld onder verschillende categorieën, zoals hout, papier, waterverf, hartjes en icoontjes. Wil je liever geen achtergrond? Dan kun je de kaart ook gewoon wit laten of een egale kleur uit het kleurenpalet geven.

Stap 5: Upload een foto

Heb je een mooie foto van je nieuwe huis of een leuke verhuisfoto? Dan is het natuurlijk erg leuk om die op de voorkant van de kaart te plaatsen. Klik in onze ontwerptool op 'foto uploaden' en dan op 'bestand kiezen'. Zorg er wel voor dat je bestand in JPG is en dat de foto niet te groot is.

Foto uploaden

Stap 6: Schrijf een tekst

Nu kun je gaan beginnen met het schrijven. Ga je voor het eerst verhuizen, gaan jullie samenwonen, ga je naar het buitenland verhuizen of heb je heel lang geklust? Dan is het leuk om hierover te beginnen. Bijvoorbeeld ‘Eindelijk is het zover, ik woon op mezelf!’ of ‘Na 3 maanden hard klussen is ons droomhuisje af!’. Naast een kort verhaaltje is het belangrijkste natuurlijk om je nieuwe adres en een eventueel nieuw telefoonnummer te vermelden. Verder hoeft er eigenlijk niet veel op, maar je kunt je familie en vrienden bijvoorbeeld uitnodigen om een keer lang te komen voor een kopje koffie in je nieuwe woning. Je kunt ze eventueel ook uitnodigen voor een housewarming party. Je hebt dan iedereen tegelijk over de vloer en je vermijdt de kans dat er een half jaar lang elk weekend iemand op visite komt.

Stap 7: Bestel een proefdrukje

Ben je helemaal tevreden met je creatie? We raden dan aan om eerst een gratis proefdruk aan te vragen voordat je de verhuiskaarten echt gaat bestellen. Zo zie je thuis direct of dit je definitieve verhuiskaart gaat worden of dat je toch nog iets wilt aanpassen. Bij de proefdruk krijg je een papierwaaier meegestuurd met onze 5 papiersoorten en een envelop naar keuze. Als je twijfelt over het papier dan kun je ook meerdere kaartjes bestellen op een ander papiersoort.

Stap 8: Controleer je kaart en pas zo nodig iets aan

Gratis proefdrukAls je je kaart echt in handen hebt, dan zie je meestal beter of er nog een foutje op staat. Check dus –voordat je er heel veel gaat bestellen – of alle tekst klopt. Laat je verhuisbericht ook even aan een ander zien, want hij of zij kijkt er weer anders tegenaan. Staan er geen grammaticale of typfouten in? Staat alles recht? Ben je tevreden met het papiersoort? Klopt je nieuwe adres? Dan moet het helemaal goed komen.

Stap 9: Vraag ons om hulp of advies

Twijfel je toch nog ergens over en heb je advies nodig? Je kunt altijd contact met ons opnemen via de telefoon of e-mail. Ons team staat klaar om je te helpen of om advies te geven over bijvoorbeeld het mooiste papiersoort.

Stap 10: Bestel je verhuiskaarten

Als de verhuiskaarten helemaal naar wens zijn, dan kun je ze gaan bestellen. Doe je dit voor 12 uur? Dan worden ze dezelfde dag nog gedrukt en verzonden. Wij wensen je heel veel plezier in je nieuwe woning!

Housewarming party

Heb je besloten om een housewarming te geven? Leuk! Misschien is het nog een beetje rommelig en heb je niet heel veel ruimte voor veel gasten. Dan is het handig om je familie bijvoorbeeld ’s middags uit te nodigen en je vrienden ’s avonds. Plan je rondleidingen in, zodat je steeds ongeveer 4 mensen tegelijk rondleidt. Als je iedereen tegelijk gaat rondleiden, dan kunnen je gasten de kamers niet eens goed zien. Als je met z’n tweeën bent verhuisd, zorg dan dat er één iemand de rondleiding geeft en de andere bij de visite blijft. Wissel dit om en om af. Ben je verhuisd in de zomer en heb je een grote tuin? Dan is het erg leuk om een barbecue te houden, zo kunnen je vrienden en familie gelijk de tuin zien.